Werkwijze

Kennismaking

Psychologiepraktijk Vief biedt indien gewenst een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan (20-30 minuten). We vinden het namelijk belangrijk dat er een klik is en dat je je op je gemak voelt tijdens onze gesprekken. Naast het kennismaken, voorzien we je tijdens dit gesprek van praktische informatie rondom de behandeling.

Intake

Als je na het kennismakingsgesprek ervoor kiest om het contact bij ons voort te zetten, starten we met een intakegesprek. Het doel van dit gesprek is om meer inzicht te krijgen in jouw hulpvraag en bijbehorende klachten. Vervolgens zullen wij samen met jou bepalen hoe de behandeling eruit gaat zien en wat het doel gaat zijn. Het afnemen van vragenlijsten kan een onderdeel van het intakeproces zijn.

Behandeling

Kijkende naar je hulpvraag gaan we samen op zoek naar de best passende behandelvorm. We maken hierbij gebruik van o.a. onderstaande behandelvormen:

  • Psycho-educatie
  • Cognitieve Gedragstherapie (CGT)
  • Acceptance and Commitment Therapie (ACT)
  • Eye Movement and Desensitisation Reprocessing (EMDR)
  • Vat van Zelfwaardering

Psychologiepraktijk Vief biedt kortdurende behandeling. Het aantal sessies stemmen we met elkaar af en kan variëren afhankelijk van de hulpvraag en het effect van de behandeling. Gemiddeld bestaat een behandeling uit 8-12 sessies. Mocht blijken dat dit niet voldoende is, dan kijken we samen naar wat er verder nodig is en zorgen we eventueel voor een passende doorverwijzing.