Over mij

Van jongs af aan heb ik veel affiniteit met de ouder wordende mens gehad. Voor een belangrijk deel kwam dit voort uit de verhalen die mensen vertelden, waardoor ik een goed beeld kreeg van de persoon achter de ziekte. Ik vond het daarbij niet alleen intrigerend wat mensen meegemaakt hadden in hun leven, maar vooral ook de manier waarop ze omgingen met de dingen die op hun levenspad kwamen. Ik praatte daarom altijd graag met mijn oma en met de mensen waarbij ik werkte vanuit mijn bijbaantjes in de ouderenzorg (thuiszorg, restaurant verzorgingshuis).

In 1999 ben ik psychologie gaan studeren in Nijmegen, met als afstudeerrichting psychogerontologie. Na mijn afstuderen ben ik een jaar of 7 werkzaam geweest in de sector Verpleeg- en Verzorgingshuizen, waar ik me als psycholoog bezig hield met diagnostiek en behandeling bij ouderen. Dit waren veelal mensen met dementie, waarbij vaak sprake is van stemmings- en gedragsproblemen. De begeleiding richt zich daarbij voor een belangrijk deel op de omgeving, zoals zorgteams en mantelzorgers.

Vervolgens ben ik in 2010 de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog gaan volgen. Tijdens deze opleiding heb ik werkervaring opgedaan binnen de GGZ Ouderenzorg en de afdeling Medische Psychologie in het ziekenhuis.

Na afronding van de GZ-opleiding ben ik gaan werken voor een zelfstandige behandeldienst die gespecialiseerd is in de chronisch complexe ouderenzorg. Deze behandeldienst biedt multidisciplinaire behandeling in de ouderenzorg, zowel binnen verpleeg- en verzorgingshuizen als bij de mensen thuis.

Naast het werken voor deze werkgever, ben ik in 2018 gestart met mijn eigen praktijk, Psychologiepraktijk Vief, waarbij ik me richt op het bieden van individuele behandeling bij volwassenen en ouderen die op welke manier dan ook te maken krijgen met het ouder worden.

De laatste jaren ben ik me steeds meer gaan verdiepen in Acceptance en Commitment Therapie, ook wel derde generatie Cognitieve Gedragstherapie genoemd. Ik merk steeds duidelijker dat dit eerder een levensvisie is dan een vorm van behandeling. En dat deze manier van denken niet alleen goed aansluit bij ouderen en de thema’s waarmee ze te maken krijgen, maar ook mijzelf goed richting geeft voor hoe ik in het leven wil staan.

Ik ben als GZ-Psycholoog BIG-geregistreerd (BIG nr. 59916298525)

Verder ben ik lid van het NIP en van de LVVP, ben ik aangesloten bij ParkinsonNet en in het bezit van een kwaliteitsstatuut.