Over ons

 

Wij zijn Vivianne en Victorine, de psychologen van psychologenpraktijk Vief. Voordat wij besloten om samen te gaan werken in deze praktijk, hebben wij jarenlang samengewerkt als collega’s in de ouderenzorg. Hierdoor zijn we op professioneel vlak goed op elkaar ingespeeld en vullen wij elkaar goed aan.

 

Vivianne

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan… Mijn belangstelling en affiniteit voor het werken met ouderen is me met de paplepel ingegoten, ik ben zeker niet de eerste binnen de familie die met plezier werkt met deze doelgroep. Daarbij heb ik altijd gemerkt dat oudere personen mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid prikkelden; wat is het verhaal achter deze persoon, hoe gingen ze om met de tegenslagen in hun leven en wat is belangrijk voor hen in de latere fase van hun leven?

Na de opleiding psychogerontologie in Nijmegen ben ik altijd werkzaam geweest in de ouderenzorg. Hierbij was ik als psycholoog betrokken bij ouderen in het verpleeg- en verzorgingshuis, waarbij ik ook ondersteuning bood aan familie en het zorgteam om de client heen. Gaandeweg ben ik me steeds meer gaan toespitsen op het bieden van individuele behandeling, waarbij het betrekken van het systeem (familie, mantelzorger) en nauwe samenwerking met zorgmedewerkers of andere behandelaren belangrijk blijft. Omdat ik hier meer op wilde gaan toeleggen, ben ik in 2018 begonnen met Psychologiepraktijk Vief.

Tijdens de GZ-opleiding heb ik een korte uitstap gemaakt naar de volwassenenzorg (GGZ, revalidatie, seksuologie). Naast het werken binnen mijn eigen praktijk ben ik nu ook werkzaam bij een werkgever in de GGZ volwassenenzorg, wat ik leuk en leerzaam vindt.

Maar wat mij betreft kan het niet tippen aan het werken met de ouder wordende mens! Ik ben nog steeds iedere keer dankbaar als ik een bijdrage heb mogen leveren aan het zo prettig mogelijk maken van deze levensfase.

GZ-Psycholoog BIG-geregistreerd (BIG nr. 59916298525)
Lid van de landelijke beroepsvereniging LVVP en in het bezit van een kwaliteitsstatuut.
KvK: Vief Praktijk voor Psychologie (nr. 71920064)
AGB-code persoonlijk: 94016794
AGB-code praktijk: 94064120

 

Victorine

Mijn steentje bijdragen in het samen toewerken naar datgene dat waardevol en van betekenis is voor jou, is een van mijn grote drijfveren. Het motto ‘samen is niet alleen’ kenmerkt mijn kijk op het leven en het werk. Iedereen heeft in zijn of haar leven wel eens een ander nodig om samen in kaart te brengen wat er speelt en wat nodig is om weer in iemands kracht te komen. Daar lever ik graag mijn bijdrage aan.

Sinds mijn opleiding Gezondheidswetenschappen te Maastricht ben ik werkzaam als psycholoog binnen verscheidene zorgorganisaties in de ouderenzorg. In 2020 ben ik mij verder gaan bekwamen als GZ-psycholoog.

Tijdens deze opleiding kwam ik naast de ouderenzorg in het verpleeghuis ook in aanraking met eerstelijnszorg binnen een psychologenpraktijk. In die tijd groeide mijn wens om na de opleiding zowel werkzaam te blijven in de ouderenzorg als in de eerste lijn. In contact met Vivianne ontstond gaandeweg het idee om psychologiepraktijk Vief, die Vivianne een aantal jaren geleden is gestart, samen voort te zetten. Ik kijk er naar uit om met jou kennis te maken binnen onze praktijk!

GZ-psycholoog BIG-geregistreerd (BIG nr. 49931148125)
Lid van de landelijke beroepsvereniging LVVP en in het bezit van een kwaliteitsstatuut.
KvK: V.M.M. Brand (nr. 87044641)
AGB-code persoonlijk: 94111686
AGB-code praktijk: 94067082